Goudvissen kopen, 3 dingen om op te letten

Het is belangrijk om voordat je goudvissen gaat kopen je te realiseren dat goudvissen levende dieren zijn en dat jij er verantwoordelijk voor wordt. Jij moet er dus voor zorgen dat ze een lang en fijn leven kunnen leiden zodat jij er ook van kan genieten. Hoe je dit doet kun je elders op deze site lezen, dit artikel gaat erover waar je op moet letten als je goudvissen gaat kopen.

Belangrijke dingen bij het kopen van een goudvis

  1. Je kunt je vissen het beste kopen in een speciaalzaak waar ze veel verschillende soorten vissen hebben en er dus waarschijnlijk veel vanaf weten. Zij zullen dan meestal ook zaken doen met goede kwekers waardoor ze sterke en gezonde vissen verkopen.
  2. Let op het water waar de vissen in rondzwemmen. Hieraan kun je zien hoe goed de vissen verzorgt worden. Is het water troebel of vol met algen? Drijven er dode vissen in? Komt er een sterke geur vanaf? Allemaal tekenen dat je je goudvis misschien elders aan moet schaffen.
  3. De goudvis die je wilt hebben moet er natuurlijk ook gezond uitzien. Koop dus geen vis met missende schubben of gaten in z’n vinnen. Ook moet je erop letten dat de vis niet ziek is, een opgezwollen buik met opstaande schubben, witte vlekjes, een kromme rug of huidzweren zijn hier tekenen van.
    Let ook op dat de vinnen mooi uitgestoken zijn, dit is een teken van een gezonde vis. Dit is vooral erg belangrijk bij sluierstaart goudvissen.

Ga niet alleen af op de kleur en andere uiterlijke kenmerken van je goudvis. Het is ook belangrijk dat de vis levendig en nieuwsgierig is. Dit maakt het straks extra leuk om hem te zien zwemmen in je aquarium.Veel plezier met uitzoeken!